Rekisteriseloste Säännöt Omakissa KTO-PER/EXO Hallitus ja Jäsenmaksut 2024


Mikä on YkkösKissat?

Toiminnassa keskitytään exotic- ja persialaiskissoihin. Yhdistykseen kuulumiselle ei kuitenkaan edellytyksenä ole näiden rotujen omistaminen, vaan jäseniksi ovat tervetulleita kaikkien kissojen omistajat ja kissoista kiinnostuneet tai vaikkei omistaisi kissaakaan!
Yhdistys kuuluu jäsenenä Suomen Kissaliittoon ja sen kautta kansainväliseen kattojärjestöön Fédération Internationale Féline (FIFe). Yhdistys järjestää rotukissanäyttelyitä ja erilaisia jäsentapahtumia. YkkösKissat on hyväksytty yhdistysrekisteriin 7.8.2013.

Miksi kuulua yhdistykseen?
Jäsenetuna jäsen saa viisi kertaa vuodessa ilmestyvän Kissa-lehden ja hauskan harrastuksen.
YkkösKissat tarjoaa jäsenelleen sekä rotukissayhdistyksen että rotuyhdistyksen palvelut. Jäsenen tulee kuulua rotukissayhdistykseen voidakseen kasvattaa ja käydä näyttelyissä, kun taas rotuyhdistykseen voi kuulua saadakseen kiinnostamaansa rotua koskevaa erikoistietämystä ja uutisia käyttöönsä.
Persialaisten osalta se tarkoittaa terveyteen liittyvien asioiden huomioimista kasvatuksessa ja rodun eteenpäinviemistä, turkinhoitotietouden avointa jakamista kaikille roduille, näyttelyyn trimmausohjeita, erilaisia kiinnostavia kansainvälisiä uutisia näyttelyistä ja kasvattajista maailmalta ja Suomesta. Myös mentorina toimimista uusille harrastajille.
YkkösKissoille on muotoutunut nopeasti myös hauska ja kuvaava lyhenne YK, joka kertoo myös jotain toiminta-ajatuksesta. Haluamme yhdistää ja viedä eteenpäin kissaharrastusta!

Millainen persialainen on?
Persialainen on luonteeltaan ystävällinen, kiltti, rohkea, pehmeän seurallinen, mutta myös rauhallinen, jonka vuoksi se soveltuu erittäin hyvin sisäkissaksi. Persialainen on koko perheen lemmikki ja se rakastaa huomion keskipisteenä olemista.
Persialainen on rakenteeltaan keskikokoinen ja vankka kissa. Jalat ovat paksut, tassut suuret ja pyöreät. Persialaisen pää on pyöreä, nenä lyhyt ja leveä, otsa pyöreä, leuka vahva ja posket täyteläiset. Silmät ovat suuret ja pyöreät. Kasvojen ilme on suloinen. Persialaisen korvat ovat pienet, pyöreäkärkiset ja sijaitsevat alhaalla päälaella.
Persialaisen turkki on kaunis, erittäin pitkä ja tuuhea. Mahtava turkki vaatii säännöllisen kampaamisen ja pesemisen pysyäkseen kauniina. Exotic on persialaiskissan lyhytturkkinen muunnos. Ainoa ero on turkki, joka exoticilla on tiheä, pehmeä ja ylöspäin koheneva - ei litteä eikä laskeutuva. Turkki on tavallisen kotikissan turkkia pidempi, mutta helppohoitoinen.
Persialaiskissoille on hyväksytty lähes 400 värimuunnosta. Erilaisia väriryhmiä ovat mm. yksiväriset, tabbyt, valkolaikut ja naamiokissat eli colourpointit. Exoticin tyyppistandardi ja hyväksytyt värit ovat samat kuin persialaisella

Historia
Persialaiskissa on kotoisin nimensä mukaisesti muinaisesta Persiasta (joka on osa nykyistä Irania). Jo 1500-luvulla tuuheaturkkinen persialainen aloitti Euroopan valloituksen, jolloin ensimmäiset persialaiskissat vietiin Englantiin, Italiaan ja Ranskaan. Euroopasta rotu levisi 1800-luvulla Pohjois-Amerikkaan ja ympäri maailman. Suomeen ensimmäiset persialaiskissat tulivat 1950-luvulla. Persialaiset hurmasivat minne tahansa ne menivätkin. Exotic on saatu aikaan risteyttämällä persialaisen kanssa amerikkalaisia lyhytkarvakissoja 1950-luvulta alkaen. Eurooppalainen kattojärjestömme FIFe hyväksyi Exoticin standardin ja sertioikeudet 1984. Ensimmäiset exoticit tulivat Suomeen 1989 USA:sta, ja rodusta on tullut nopeasti suosittu.

                              

 

1.200